Voorjaarskamp 2018

Vol spanning wacht de leiding op de aankomst van de welpen.

Maar, wat blijkt? Ze zijn niet alleen Robin, die ze heeft uitgenodigd, wacht ook. Ongezien is ze een boom in geklommen en vanuit daar houdt ze de aankomst in de gaten. De welpen zijn namelijk uitgenodigd voor een heel weekend training met Robin Hood. Robin wil wel eens zien wat voor vlees ze in de kuip heeft. Dus de welpen bespieden zonder dat ze het door hebben is een ideale manier om meer over ze te weten te komen.

Robins idee is dat ze vanzelf ontdekt wordt door de welpen. Daarna kan ze zich voorstellen. Maar niet te snel natuurlijk. Eerst even observeren. Voorlopig kan Robin echter niets anders doen dan de welpenleiding observeren. Na drie kwartier, als Robin bijna van verveling uit de boom gevallen is, komen dan toch de eerste welpen aan. Ze heeft een ideale plek daar zo hoog in de boom. Ze kan alles zien, en geen welp die iets door heeft. Nu zijn al die nieuwe welpen natuurlijk reuze interessant. Maar nog drie kwartier blijven zitten? Nee. Daarom begin Robin na een half uurtje de welpen te hebben observeren maar wat te kletsen. Welpen aan te spreken. Maar wat blijkt? Sommige horen het niet eens. Of als ze het horen snappen ze niet waar de stem vandaan komt. Een enkeling gaat op zoek.

Als iedereen aangekomen is, is het tijd om de regels uit te leggen. We zitten hier in een heel groot bos vol gevaren. Het bos is ideaal voor Robin om in te verstoppen. Hier wordt ze nooit gevonden. Klein nadeeltje, als je er verdwaald… Je wordt er nooit gevonden. ? Ook de WC is een stukje lopen. Als dat maar goed komt…

 

Goed, Robin heeft de welpen gezien als ze niets doen. Maar nu wel Robin wel eens wat van ze zien. Wie is er sluw genoeg om de sheriff en zijn mannen te slim af te zijn? Tijd voor een potje levend stratego.

 

Wat er daarna nog allemaal gebeurd is?

We zullen het nooit weten.

 

De volgende dag was het dan eindelijk zover. We gingen op pad naar het trainingskamp van Robin Hood. Dat lag ergens hier goed verborgen in het bos. In kleine groepjes vertrokken de welpen op weg naar het kamp. Het was geen makkelijke tocht. Je moest ook goed uitkijken dat je niet gevolgd werd door de mannen van de sheriff. Helaas heeft niet iedereen het trainingskamp van Robin veilig weten te bereiken.

Eenmaal terug op het kampterrein had Robin de welpen eigenlijk nog verder willen training. Maar de tocht had bij de welpen zijn tol geëist.

Daarom besloot Robin, als ervaren leider dat ze is, dat het tijd was voor wat verkoeling.

 

Gelukkig! Een beetje water (of modder) zal de welpen goed doen!

 

Maar van dat alles krijg je toch beren honger! Gelukkig hebben we in de jungle aan beren geen gebrek. Die weten wel wat lekker eten is.

Als iedereen zijn buikje rond gegeten heeft, roept Baloe iedereen bij een. We gaan naar de volgende beproeving. Alle welpen, inclusief de leiding, gaat keurig netjes bij het hek staan. Maar nee, we gaan het bruggetje (een simpele balk) over in de hoek van het terrein. Maar daar is toch helemaal niets? (En we mochten er niet komen)

Als we het heuveltje over gaan blijkt er een heel parcours van touwen en andere dingen over het water te lopen. Baloe is hierop duidelijk in zijn element. De welpen schudden aan het touw. Maar Baloe komt veilig aan de andere kant van het water. Eén voor een volgen de welpen.

Na het eerste stuk mogen de welpen zelf hun weg vervolgen. Dit gaat lange tijd goed, totdat er een losse plank als oversteek wordt aangezien. De eerste welpen komen soort van droog over. Lang duurt het echter niet.

Tijd om weer terug te gaan naar het kampterrein. Na zo’n vermoeiende lange dag hebben we wel weer wat rust verdient. Hoe kun je nu een avond beter afsluiten dan bij een kampvuur? En dan ook nog eens met…… BINGO!

De volgende dag is het duidelijk, Bij de meeste welpen is de energie op. We oefenen nog een laatste vaardigheid die voor Robin belangrijk is. (Het beroven van de rijken die door het bos komen) Dan is het toch echt tijd om alles in te pakken. Wie wil mag nog even met Robin een laatste training door het bos. En dan is het tijd om weer naar huis te gaan.

 

Wij hopen dat alle welpen net zo van het weekend genoten hebben als de leiding. Hebben jullie ook al zin in ons zomerkamp? We kunnen nog niet te veel verklappen. Maar het schijnt dat deze training er iets mee te maken heeft! Wat? Dat zullen we vast nog wel merken.

Ga je mee? Laat je vader of moeder je dan opgeven middels het formulier. (Ze hebben er een mailtje over gehad).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.