Zomerkamp scouts 2017 – dropping

Soms zijn er zaken die we liever niet vertellen. Het onbekende zorgt immers voor een beetje spanning. Dat geld helemaal voor de dropping. Afgelopen zomerkamp was echter geen gewone dropping. Het was niet zaak om de tent weer op te zoeken.

Route auto.

Zonder dat de scouts het wisten waren ze in de buurt van de welpen gedropt. Zouden ze de welpen kunnen vinden? Speciaal voor deze keer waren de scouts uitgerust met een GPS tracker. Dit is een heel klein kastje wat makkelijk te verstoppen is en steeds de locatie doorstuurt. Hierdoor kon de leiding zien waar de scouts zich ongeveer bevonden. Dit filmpje laat zien hoe één van de groepjes gelopen is. Dit groepje heeft per auto ongeveer het zelfde afgelegd als de foto hierboven.

In het begin zijn ze, samen met een leiding, de hei over gestoken. (De GPS tracker was nog niet klaar bij vertrek.) Eenmaal aan de andere kant werd de leiding opgepikt en… Zonder dat de scouts het doorhadden, werden er in twee rugzakken GPS trackers gestopt.

Gelopen route andere groep.

Het andere groepje heeft trouwens net iets anders gelopen:

Uiteindelijk is ook dit groepje scouts aangekomen bij de welpen.

Op een groot scherm konden de welpen / beverleiding goed volgen hoe het met de scouts ging.

Hier de twee trackers van 1 groep. Doordat 1 tracker zijn locatie minder vaak door geeft loopt die een beetje achter. (Voor de oplettende kijker, halverwege de arm is nog net de andere groep te zien)