Zomerkamp 2017 – Dag 7

Helaas is het al weer vrijdag. Dat betekend dat de laatste dag voor de welpen is aangebroken. Een laatste keer ontbijten:

Na het ontbijt moesten natuurlijk de tassen ingepakt worden en alle spullen bij elkaar gezocht worden. Als er zoveel welpen in een tent geslapen hebben (al lagen de tassen binnen in een lokaal) dan kun je natuurlijk niets meer terug vinden. Waarom zouden spullen ook in de buurt van je eigen bed blijven liggen? De andere kant van de tent is toch veel leuker!

De de lunch en het opruimen was het tijd voor een laatste keer levend stratego. Volgens mij toch echt een favoriet spel van de welpen. Toen we weer terug waren en bij het kamp zaten daalde daar opeens luide stem op ons neer. Vanuit het niets sprak een mannenstem ons toe. Weten jullie, welpen, nog wat de boodschap was?

Het was de man in wiens voetsporen wij traden de afgelopen week. We hebben hem gevolgd in zijn avondturen. Zijn stem was luid en duidelijk te horen. Te zien was hij echter niet. Hij vertelde dat hij een schat begraven had niet ver hier vandaan. Ook vertelde hij ons waar we een heuse schatkaart konden vinden. De welpen die nog energie over hadden zijn de schat gaan halen. En dat bleek nog niet zo makkelijk. Zoveel passen richting het oosten, zoveel richting het noorden… Er kwam geen einde aan. Helemaal het laatst deel van de route. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben de welpen een kist opgegraven.

Snel terug naar het kamp! Daar hebben we in het bijzijn van alle welpen de kist open gemaakt en ontdekten we wat de schat was. Allemaal dukaten! (En was snoep, maar de dukaten zijn natuurlijk veel belangrijker.)

Het was een leuke dag, maar helaas loopt de dag al weer bijna ten einde. Een laatste avondmaal….

En het is al weer tijd om naar huis te gaan. Alle ouders die de welpen komen ophalen komen één voor één aan. Met zijn alle zitten we nog even rond het kampvuur. De welpenleiding heeft tijdens de bonte avond een kamplied gezongen en de welpen willen het graag nog een keer horen.

Als afsluiting zingt de leiding het nog één maal.

Daarna is het tijd om afscheid te nemen en gaan de welpen moe maar blij naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.