Zomerkamp 2017 – Dag 5

Ik sloot de vorige dag toch af met “Tja… Laten we het er op houden dat uiteindelijk iedereen sliep.”? Eigenlijk weet ik dat niet zeker. Ik neem het aan aangezien ik er niet bij was toen de overvliegers uit hun tent gehaald werden rond middernacht. Maar volgens mij sliepen ze toen.

Waarschijnlijk kijken de welpen er al niet meer raar van op. Tijdens het ontbijt miste er maar liefst 4 leiding. Waar zouden die zijn? Een enkeling zal het vast ook opgevallen zijn dat er wat minder welpen zijn. De overvliegers zijn ook zoek!

In afwachting van de overvliegers mogen we lekker vrij spelen. Heel lang vrij spelen. Waar blijven ze nou?

Dan komt daar een auto met… Twee leiding en twee overvliegers, die waren al de hele ochtend zoek. Alleen… We missen er nog meer, waar blijven die?

Ondertussen krijgen de welpen het goede nieuws: Zwemspullen pakken.

Ja! We gaan vandaag naar het zwembad, lekker zwemmen!

Het duurt even, maar eindelijk komen ook de overige overvliegers en leiding op het kampterrein aan. Nu kunnen we vertrekken! In één lange stoet lopen we naar het zwembad toe. Voor de deur van het zwembad eten we eerst nog even onze boterhammetjes voor de lunch op.

Daarna mogen we naar binnen. We kleden ons om en daarna lopen we met zijn alle weer naar buiten het zwembad uit. Nee, niet weer door de voordeur. De achterdeur. Het is een binnenzwembad met achter het zwembad een buitenveld en een klein terras met een heel klein stukje zwembad buiten. Aangezien op het terras buiten nu toch niemand is, wordt dit de plek waar we al onze spullen neerleggen. Hier blijft altijd een leiding achter. De welpen mogen na de regels zelf het zwembad in maar ze kunnen altijd op deze plek weer terugkomen. De welpen kunnen niet wachten tot ze het water in mogen, dus springen ze er allemaal tegelijk in. Het is een mooi zwembad met een ondiep stukje, een stoomversnelling, een rond stukje zwembad waarin het water heel hard ronddraait, een bubbelbad… Uiteraard was er ook een kleuterbadje, maar daar heeft niemand gebruik van gemaakt. Waar een aantal welpen wel graag in gingen was een heel klein badje, niet veel groter dan een badkuip, wel iets dieper. Brrr… Wat was dat water koud!

Voor de avontuurlijke welpen was er nog een hele lange glijbaan. Er was bovenin zelfs een stoplicht. Hij was namelijk zo lang dat je ander niet kunt zien wanneer je mag vertrekken. In het diepe bad waren ook nog allemaal drijvende matten en grote dikke drijvende ringen waar je lekker mee kon spelen. Maar, als klap op de vuurpijl: Er was een drijvende stormbaan midden in het zwembad!

Het was er zo leuk! We zijn echt de hele middag in het zwembad gebleven. Eigenlijk willen we nog lang niet weg, we willen nog veel meer zwemmen. Maar van al dat zwemmen krijg je toch wel een beetje honger. We gaan snel douchen en als we onze gewone kleren weer aan hebben kunnen we gaan.

Na de wandeling terug kunnen we direct aan tafel. Het eten is er bijna!

Heerlijk! Lekker met je vinger eten. Geen bestek, geen borden.

Gewoon met zijn alle aan een hele lange tafel met in het midden de sausen, de salade, appelmoes. Heerlijk! 

 

 

 

Iedereen krijg een handje frieten en natuurlijk nog een lekkere snack.

Dit zijn trouwens nog zomaar frieten, nee. Deze frieten zijn van de 2016 winnaar van de jaarlijkse AD friettest. (2e 2017)

Alsof ze nog niet lekker genoeg smaken na een dag zwemmen. Ze zijn onweerstaanbaar.

Na een lange dag is iedereen moe. Geen spelletjes meer, maar naar bed willen we eigenlijk ook niet. Wat kun je dan beter gaan doen dan een film kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.