Zomerkamp 2017 – Dag 4

Vandaag is het dinsdag.

De dag dat Boris (beverleiding) jarig is.

Boris is de gene voor de kijkers links. 😊 Hier op een foto die eerder dit jaar genomen is.

Maar dat niet alleen, er gebeuren vandaag maar rare dingen!!!

Dat begint zelfs al om middernacht. De leiding zit allemaal klaar om te zingen voor Boris. Dat zullen de welpen waarschijnlijk niet gemerkt hebben. Nouja, behalve 1 dan. Boris is namelijk ook Filips grote broer. Filip mag dan ook rond middernacht weer even zijn bed uit om te zingen en Boris een cadaeux te geven, 18 jaar is een hele leeftijd. Na de formaliteiten… Het zal de vermoeidheid wel zijn, ziet Filip dat nu goed? Ziet hij daar Baloe met een koffer zitten? En die zegt iedereen gedag en gaat weg?

Als de welpen ’s ochtends wakker worden is er nog iets raars… Of de welpen het gemerkt hebben? Na het ontbijt is opeens een groot gedeelte van de leiding weg!

Of bijvoorbeeld het volgende: Op een bepaald gedeelte van het terrein mogen de welpen niet komen. Ze kunnen het echter wel zien. Hier staat bijvoorbeeld de slaaptent van de leiding (daar liggen nu trouwens alle ontbrekende leiding te slapen😉) en… iets verderop zijn wat zeiltjes gespannen. Daar liggen de scouts onder te slapen.

Nouja, mochten ze dat niet gemerkt hebben? Dan zullen ze de scouts toch zeker gezien hebben toen die rond lunchtijd weer opstonden.

Tijdens één van de laatste opkomsten zijn er met klei munten gemaakt. Ondertussen zijn ze allemaal gebakken en klaar voor de volgende stap: Vandaag worden ze door de welpen geverfd.

‘S middags gaan de welpen in vier groepen uiteen naar vier verschillende posten. Met bamboestokken pionieren of lekker ranja drinken.

Maar we willen ook graag nog samen met alle welpen een spel doen, de welpen mogen kiezen. We spelen eindelijk levend stratego. En niet zomaar stratego, nee de Romeinse variant!

Dit is toch wel een favoriet spel van de welpen. Het feit dat er een klein foutje in deze versie geslopen is mag de pret niet drukken. Zie jij het foutje al op de foto?

Maar er gebeurde toch rare dingen vandaag? Ja, dat klopt.

Wat blijkt? De wc’s en douches lopen niet goed meer weg. En van niet goed meer weg gaat het na het eten over op helemaal niet meer… Ow jeeeeeee, wat nu?

De welpen weten het wel! Het heeft niets met de wc’s te maken, maar we gaan een spelletje weerwolven doen! Zo gezegd zo gedaan. 😉

Als het dan tijd is om naar bed te gaan en alle welpen zich hiervoor klaar willen maken mogen ze opeens niet meer naar bed. En als ze dan eindelijk naar bed mogen… Liggen ze net rustig… Wat is dat kabaal toch naast de tent? Tja… Dat kun je allemaal lezen in “De leiding

Tja… Laten we het er op houden dat uiteindelijk iedereen sliep.