Zomerkamp 2017 – Dag 3

Gisteren hebben de welpen gisteren de hele gelopen. We blijven daarom vandaag lekker in het kampement. We beginnen de dag een lekker ontbijtje, daarna kunnen we weer met volle maag aan de slag.

Nu de bevers er nog zijn kunnen we samen nog een leuk spel doen: Tien tellen in de rimboe.

We nemen een zoeker, alle andere welpen en bevers gaan daar  omheen staan. Terwijl de zoeken van 10 tot 0 telt rennen de bevers en welpen snel de rimboe in. Is de zoeker klaar met tellen? Dan gaat de zoeker op zoek naar de verstopte bevers en welpen. De volgende ronde tel je van 9 tot 0, daarna van 8 tot 0 ga zo maar door. Het wordt steeds moeilijker! Wie gaat het spel winnen? Wordt het een bever of toch een welp? Het was leuk om samen een spel te doen.

Binnen wordt er ondertussen van alles klaargezet voor de welpen. Het is vandaag een rustige dag:  we kunnen lekker knutselen en binnen gaan we schrijven. De welpen krijgen tijd voor hun kampschrift, een soort dagboek dat ze bijhouden. Wat voor dag is het, wat hebben we gedaan, tekeningen erbij maken… Wat wil jij  kwijt in jouw kampschrift? Nu we toch aan het schrijven zijn is het ook leuk om een kaartje naar huis te sturen. Het is een kleurplaat kaart, eerst kleuren en dan schrijven. Wie klaar is mag wat anders doen. Sommige welpen lezen een Donald Duck andere spelen een kaart of bordspel.

Ook zijn er weer kaartstukjes gevonden die ook weer ingekleurd kunnen worden. Krijgen we de landkaart af en vinden we alle puzzelstukjes?

Het is ondertussen tijd om te lunchen. Na de lunch mogen alle welpen nog even lekker Donald Duck lezen. Ze krijgen er geen genoeg van!

Ook gaan we verder met de kaarten afmaken en er wordt nog even in het kampschrift geschreven.

Onder leiding van Sammy wordt er een democratie spel gespeeld. Een paar welpen mogen een spel kiezen om zo dadelijk te gaan spelen. Maar, we kunnen maar één spel spelen. Je moet de andere welpen dus overtuigen dat ze jou spel het leukste vinden. Ze moeten op je stemmen. Wie durft het aan? Wie kiest er een spel om vervolgens de andere welpen te overtuigen? Wie gaat er winnen en wat kiezen de andere welpen? Het ging in de Romeinse tijd er ook niet makkelijk aan toe. Toen moest je een heel leger voor je winnen of een stad.

Tussen de regen door verlaten de welpen nog even de nederzetting om in het bos een bekend spel te spelen.

Ze moeten steeds een papiertje met een hoger nummer opzoeken. Hierop staat dan een vraag of een opdracht. Je moet de vraag beantwoorden of de opdracht uitvoeren om verder te komen. Wie heeft er vandaag geluk en schiet door de nummerstjes heen?

 

Vandaag is helaas ook de laatste dag dat de bevers bij ons zijn. Daarom eten we vanavond een feestmaal. De bevers hebben al gegeten en dan zijn de welpen aan de beurt. We moeten eerst zelf ons eten maken. We eten namelijk pizza! Het deeg is al voor ons gemaakt. Nadat we met een deegroller een mooie bodem hebben gemaakt, kunnen we zelf ons eigen pizza beleggen. Daarna wordt de pizza in een heuse houtoven gebakken. Helaas zit het weer niet mee.

Waar de bevers nog lekker buiten kunnen eten komt de regen met bakken uit de hemel vallen als de welpen aan de beurt zijn.

De welpen kunnen lekker binnen blijven.

Maar die regen zorgt voor de leiding die buiten aan het bakken is wel voor een uitdaging! Soms loopt het op kamp nu eenmaal niet zoals gepland.

Het is al heel laat als de laatste welpen eindelijk hun pizza krijgen.

Wie weet doen de welpen dit nog wel een keer, alleen dan als het de bedoeling was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.