Zomerkamp 2017 – Dag 1

Eindelijk is het dan zo ver. Vandaag komen de welpen aan in het prachtige Ermelo voor een weekje zomerkamp. De eerste welpen waren er al lekker op tijd. De leiding was er bijna klaar voor. Tassen konden in het gebouw neer gezet worden de bedden kunnen ook wel later opgemaakt worden. Nou ja, de matjes en slaapzakken neergeleggen.

 

Eerst moest er natuurlijk gewacht worden tot alle welpen er waren. Daarna was de leiding nog druk bezig… Dus de welpen moesten nog even wachten, wat vervelend nou:

En niet alleen de welpen waren aanwezig, ook de bevers waren van de partij.

Nadat de ouders weer vertrokken waren (en na de lunch) was het tijd voor de welpen om een wonder te aanschouwen. Want wat de ouders niet door hadden (en de welpen nog niet wisten) was dat er in dit gebouw iets bijzonders te vinden was. In één van de ruimtes bevond zich een heuse tijdmachine. In kleine groepjes gingen de welpen deze tijdmachine in. Toen ze er weer uit kwamen bleken de welpen in de tijd van de romeinen te zijn beland.

Sterker nog, ze liepen regelrecht in de armen van een romein! Die zal zich wel afgevraagd hebben wat er toch gebeurde. Om niet al te veel op te vallen tussen de romeinen moesten de welpen eerst hun romeinse naam bedenken. Namen in die tijd waren net wat anders.

Vervolgens traden de welpen direct in de voetsporen van de romeinen. Het terrein om het gebouw moest natuurlijk verkend worden. Daarvan krijg je natuurlijk honger! Gelukkig was er door de dames van de keuken heerlijke macaroni gemaakt. En hoe kun je na zo’n heerlijke maaltijd de dag nu het beste afsluiten?

Met tanden poetsen en…

naar bed!

Nee?

Waar wachten we nog op dan?

Ow, we sluiten af met een leuk potje… weerwolven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.