Zomerkamp 2017 – De leiding

Vrijdag

Vandaag is de dag van vertrek. Maar…. Dat is ’s avonds pas. Ik trek met Irja (en alle welpen) de bossen in om ons favoriete spel te spelen. Levend stratego. De welpen hebben dit spel al gespeeld dit kamp. Zodoende kunnen ze me ook vertellen dat er een fout in het spel zit. Ik maak namelijk ieder kamp het spel opnieuw in thema. Ook pas ik het spel vaak net even ietsjes aan. Tja… Zoals altijd maak ik het spel onder tijdsdruk (iets met een bewaker en ik moet weg zijn voor hij langs komt) en dat is dit jaar niet helemaal goed gegaan. Oeps, volgende keer beter. Nouja, de welpen hebben door dat er ergens een 3 staat ipv 2. Ze snappen het en het spel wordt er niet minder leuk van.

Het is en blijft natuurlijk wel de dag van vertrek. Er zijn welpen die niet kunnen wachten tot hun ouders komen. Er zijn er ook die eigenlijk nog wel een week zomerkamp willen. Tja… ’s middags is het toch echt tijd om alle tassen te pakken. Bedden op te ruimen. En proberen alle kleding weer bij de juiste welpen te krijgen. Daarnaast gaat de leiding zelf ook alvast zo veel mogelijk spullen opruimen en het gebouw schoonmaken. Gewoon alvast zo veel mogelijk doen. Alles wat we nu doen hoeft ’s avonds niet meer. Hoe houden we de welpen tijdens het opruimen bezig? Nou…

Na de lunch stel ik de welpen de volgende vraag, of ze ook het spel weerwolven willen gaan doen. Uit het gejuich maak ik op dat dat een goed idee is. Ik was alleen nog niet klaar met mijn vraag. De andere optie is een film over een weerwolf(je) te kijken. Het wordt het laatste.

We sluiten vandaag de dag af bij het kampvuur. De leiding herhaalt het kamplied van gisteren nog een keer nu de ouders erbij zijn. Daarna mogen (of voor sommige moeten, die willen nog steeds niet weg) de welpen weer met hun ouders naar huis. Samen met de meeste bagage.

Zodra alle welpen weg zijn gaat snel het gebouw op slot en gaan we met zijn alle nog eenmaal naar de supermarkt om lekkers voor vanavond te kopen. Afscheid nemen van Ermelo.

Voor de leiding rest er daarna niets anders op dan hard op te ruimen en schoon te maken. Het hele gebouw moet voor het slapen gaan aan kant zijn. Alle spullen moeten in 1 ruimte gezet worden want ’s ochtends vroeg komt de volgende huurder al weer.

2 reacties op “Zomerkamp 2017 – De leiding

 1. Lieve dames en heren,

  Fantastisch zomerkamp hebben jullie weer georganiseerd voor onze kinderen. Onze zoon was super blij met de geweldige week en ook moe en tevreden de week erna. Hij wilde vooral chillen….

  Hopelijk zijn jullie daar ook voldoende aan toe gekomen en zijn jullie weer helemaal klaar voor opkomst jaar 2017-2018.

  1. Dank je wel. Dat is natuurlijk waar wij het voor doen.
   Fijn om te horen dat Julian zo genoten heeft.
   Wat betreft uitrusten van de leiding, sommige hebben vakantie. Voor andere was het zomerkamp de vakantie en waren ze gewoon op maandag weer netjes aan het werk.
   Op naar een nieuw jaar met wederom veel leuke opkomsten en bijzondere kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.