Zomerkamp 2017 – De leiding

Donderdag

Vlak voor middernacht word ik wakker gemaakt voor de vergadering (plus nog wat administratief werk wat ik moet doen). Als ik daarmee klaar ben kan ik weer slapen, lang slapen…

Vandaag staat de primitieve dag op het programma. Dat betekend hutten bouwen, koken op het kampvuur. Daar begint missie 1 voor vandaag:

Het hout uit de natuur is nog te nat, er moet dus stookhout worden geregeld. (En nog wat andere dingen gehaald worden.)

 

In de middag is het lekker rustig. De welpen bakken pannenkoeken op het kampvuur of bouwen aan hun hutten.

Voor vanavond staat een tocht met een gids in de natuur op het programma. Ik blijf lekker met een paar leiding (en twee welpen) achter bij het kampvuur.

Wij houden het vuur wel aan. ?

We sluiten de avond af met een bonte avond. Alle welpen hebben vanmiddag in groepjes stukjes of iets anders ingestudeerd. Zelfs de regie en presentatie hebben de welpen zelf in handen. Henk, de gids, is door de welpen ook uitgenodigd. Henk heeft zelfs een spannend verhaal voor bij het kampvuur. Daarna nemen we afscheid van Henk. Gedurende het kampvuur is een aantal leiding druk bezig in de keuken. Deze keer niet met koken, nee… Met het kamplied. Het lied waar elke welp in voor moet komen. Geen gemakkelijke klus om voor alle welpen iets te bedenken en er dan ook nog voor te zorgen dat het lied een beetje loopt. Als dat maar goed komt. Helemaal aan het einde van het kampvuur is het dan zo ver. De tijd is op, de leiding moet optreden.

2 reacties op “Zomerkamp 2017 – De leiding

 1. Lieve dames en heren,

  Fantastisch zomerkamp hebben jullie weer georganiseerd voor onze kinderen. Onze zoon was super blij met de geweldige week en ook moe en tevreden de week erna. Hij wilde vooral chillen….

  Hopelijk zijn jullie daar ook voldoende aan toe gekomen en zijn jullie weer helemaal klaar voor opkomst jaar 2017-2018.

  1. Dank je wel. Dat is natuurlijk waar wij het voor doen.
   Fijn om te horen dat Julian zo genoten heeft.
   Wat betreft uitrusten van de leiding, sommige hebben vakantie. Voor andere was het zomerkamp de vakantie en waren ze gewoon op maandag weer netjes aan het werk.
   Op naar een nieuw jaar met wederom veel leuke opkomsten en bijzondere kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.