Zomerkamp 2017 – De leiding

Dinsdag

Er is iemand van de beverleiding jarig! 18 jaar, dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Naast ons en zijn ouders (die gekomen zijn) halen we ook het jongste broertje uit bed. Iets na middernacht wordt er gezonden en cadeautjes gegeven. Maar dat is niet het enige, de scouts gaan vannacht op dropping. Ik ga ook die kant op. Niet alleen omdat ik een auto heb en dus moet rijden.

Ook worden ze dit jaar niet bij hun eigen terrein uit de auto gezet maar komen ze uiteindelijk bij de welpen uit. Als verrassing krijgen de scouts dan ook nog een stukje pizza. ?

Maar zover is het nog niet. Eerst het terrein van de scouts zien te vinden… Dat blijkt niet zo makkelijk. Veels te laat kom ik aan. Snel de scouts in de auto’s. Murphy is nog niet helemaal klaar met mij.

 

De scouts worden dit jaar stiekem uitgerust met GPS trackers. Ik heb een hele koffer met materiaal mee, maar ik mis een klein doosje met belangrijke onderdelen. Slechts 1 tracker doet het. Nouja, 1 groepje op weg dan. Onderweg bedenk ik dat er met het andere groepje dan eerst maar een leiding mee moet lopen. Snel naar het gebouw, onderdelen halen en de groep met leiding onderscheppen. Dan kunnen we de andere (twee) trackers ongezien voor de leiding omwisselen. Nouja, dat de leiding niet meer met ze meeloopt merken ze wel. Dat er stiekem trackers in hun tassen worden gedaan niet. En die zijn wel nodig als we ze ooit bij het scoutinggebouw uit willen laten komen.

De rest van de nacht verloopt rustig. De scouts binnen loodsen, pizza’s bakken, ontbijten en op bed.

De welpenleiding van de “dagploeg” is al weer wakker. (Net zoals alle welpen, dus we kunnen met ze ontbijten).

Na een paar uur slapen kunnen we er weer tegen aan! Eerst even gezellig met de welpen lunchen en na wat tijd met ze besteed te hebben samen met iemand van de beverleiding de oven terugbrengen. De meeste beverleiding zijn er nog. Dat is erg fijn aangezien de welpenleiding eigenlijk maar met zijn vieren zijn. (Of eigenlijk 3,5 aangezien er af en toe ook iemand bij de keuken moet helpen)

Ik moet vandaag de oven weer terug brengen (en die moeten we met zijn tweeën tillen, er moet iemand mee) en ook moet er, gelijktijdig, iemand van ons mee boodschappen doen. Tegen de tijd dat ik terug ben is volgens mij de middag al weer voorbij. Tijd voor het avondeten. Er is echter wel een probleempje. Gedurende de middag, is de riolering het steeds slechter gaan doen. Na het eten houdt de riolering er dan ook echt helemaal mee op. Balen, ik had gehoopt dat hij het tot de volgende ochtend zou uithouden. Er zit niets anders op dan te bellen met de verhuurder, en vervolgens met mensen die het gebouw beheren. De welpen zouden net naar bed gaan, maar de heren van het gebouw hebben slecht nieuws (en is wat geprobeerd en ondertussen zijn trouwens de professionals al gebeld). Op het terrein zijn een aantal toegangspunten tot de riolering, de belangrijkste zit onder de grond. Waarschijnlijk precies onder de tent van de welpen.  De welpen mogen nog even niet naar bed. We gaan graven en komen net 20 cm buiten de tent die put tegen. Oef, de tent mag blijven staan. De welpen kunnen er in. Als de professional er is besluit ik maar even te gaan liggen. Echt lang slaap ik niet.

Overvliegers…

De overvliegers liggen trouwens in een andere tent dan de rest van de welpen. Geen idee of die al slapen? Maar…

Rond middernacht worden de overvliegers er toch echt uit gehaald. Ik zal kort zijn, de overvliegers gaan samen met drie andere leiding mee met mij en de zojuist gearriveerde scoutsleiding (met auto). Daarna volgt een hele lange… “nacht”

2 reacties op “Zomerkamp 2017 – De leiding

 1. Lieve dames en heren,

  Fantastisch zomerkamp hebben jullie weer georganiseerd voor onze kinderen. Onze zoon was super blij met de geweldige week en ook moe en tevreden de week erna. Hij wilde vooral chillen….

  Hopelijk zijn jullie daar ook voldoende aan toe gekomen en zijn jullie weer helemaal klaar voor opkomst jaar 2017-2018.

  1. Dank je wel. Dat is natuurlijk waar wij het voor doen.
   Fijn om te horen dat Julian zo genoten heeft.
   Wat betreft uitrusten van de leiding, sommige hebben vakantie. Voor andere was het zomerkamp de vakantie en waren ze gewoon op maandag weer netjes aan het werk.
   Op naar een nieuw jaar met wederom veel leuke opkomsten en bijzondere kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.