Zomerkamp 2017 – De leiding

Vrijdag

Gelukkig konden wij dit jaar op vrijdag al het gebouw in. De leiding heeft niet alleen haar eigen spullen al van te voren ingepakt, ook alle spullen die nodig zijn voor het kamp liggen al klaar op het gebouw. Een lieve ouder heeft aangeboden om deze spullen voor ons te vervoeren. Op vrijdag komt de leiding eerst naar het gebouw om deze spullen in te laden. De meeste leiding pakt daarna de trein richting het kampterrein. (Er is zelfs al leiding eerder vertrokken om het kampterrein in ontvangst te nemen. Als de spullen aankomen kunnen ze dan direct uitgeladen worden.)

Als alles uitgeladen is worden de eerste tenten opgezet, de keuken ingericht, boodschap-

pen gedaan. (Of was ik dat nu vergeten?)

Er wordt nog even van het moment zonder kinderen gebruik gemaakt om (op eigen kosten uiteraard) in de buurt wat te gaan eten. Als de kinderen er eenmaal zijn is er geen tijd meer voor rust.

 

De dag begint dan zo vroeg als de eerste welpen wakker zijn en is voor de leiding meestal niet voor middernacht afgelopen. Toevallig is er iemand van de welpenleiding die middels een armband gemeten heeft hoe zijn dagen er uit zien. Toch grappig om te zien misschien?

De dag begint bovenaan en hij gaat in 24 uur rond, dus hij eindigt om middernacht ook weer bovenaan. Wit is slapen, liggen, rusten. Grijs is zitten (of stilstaan). Blauw is lopen, hoe donkerder hoe harder. Gearceerd betekend geen metingen. (Aan de lader of leeg).

 

We hadden het er net over dat het kamp voor de leiding op vrijdag begint. Nou, donderdag op vrijdag nacht eigenlijk al. Dat wordt duidelijk uit deze afbeelding:

 

Hier kunnen we zien dat er ’s nachts nog wat last minute administratiewerk moest gebeuren (en nog wat last minute spullen gepakt moesten worden). De dag zelf is hierboven al beschreven. Omdat we pas na middernacht naar bed gingen zie je dat pas op het volgende plaatje:  (Zie volgende pagina)

2 reacties op “Zomerkamp 2017 – De leiding

 1. Lieve dames en heren,

  Fantastisch zomerkamp hebben jullie weer georganiseerd voor onze kinderen. Onze zoon was super blij met de geweldige week en ook moe en tevreden de week erna. Hij wilde vooral chillen….

  Hopelijk zijn jullie daar ook voldoende aan toe gekomen en zijn jullie weer helemaal klaar voor opkomst jaar 2017-2018.

  1. Dank je wel. Dat is natuurlijk waar wij het voor doen.
   Fijn om te horen dat Julian zo genoten heeft.
   Wat betreft uitrusten van de leiding, sommige hebben vakantie. Voor andere was het zomerkamp de vakantie en waren ze gewoon op maandag weer netjes aan het werk.
   Op naar een nieuw jaar met wederom veel leuke opkomsten en bijzondere kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.