Zomerkamp 2017 – De leiding

Zaterdag en daarna…

De laatste avond (vrijdag op zaterdag), zo zonder welpen. Het is wel een beetje stil zo. We zijn tot na middernacht bezig geweest met opruimen en nu zitten we bij het kampvuur. Gezellig over het kamp kletsen en natuurlijk de eerder gekochte lekkernijen opeten. Het is een gezellige nacht. De volgende ochtend is het ontstaan en direct aan de slag. De toiletten schoonmaken en het gebouw nog een laatste keer langslopen. Om 11 uur worden de spullen opgehaald. Ook komen de nieuwe huurders al wat betekend dat wij samen met de verhuurder een rondje door het gebouw lopen ter controle.

Als alle spullen ingeladen zijn vertrekken ook wij naar Amsterdam. Een paar met het busje, een paar met de auto en… Een paar (met branden kaars) in de trein. Op het gebouw worden de spullen eerst uitgeladen en vervolgens opgeruimd. Even later komen ook de scouts terug van hun zomerkamp. De tenten zijn nog niet helemaal droog en moeten dus uitgehangen worden. Best een klusje. Als afsluiting hebben we een BBQ met alle leiding. Een leuk moment om ook wat van het andere kamp te horen en natuurlijk om elkaar weer eens te zien. (Aangezien we op verschillende dagen draaien komen wij de andere leiding niet zoveel tegen).

Het is heel knus en gezellig daar de regen weer volop uit de lucht komt vallen. Dus met zijn alle onder paraplu’s of zeiltjes. Het mag de pret niet drukken. (We zijn ook veels te moe om ons daar nog iets van aan te trekken.)

Uiteindelijk is het dan toch tijd om naar huis te gaan. Ik heb geen energie meer om mijn auto leeg te halen. Ik haal alleen het belangrijkste (laptop) eruit en geloof het wel. De rest doe ik morgen wel.

Dat was natuurlijk heel goed bedacht, maar de zondag staat in het teken van slapen en op bed liggen. Een half uurtje ga ik nog opruimen totdat het eten gebracht wordt.

De tenten die zijn uitgehangen moeten ook weer opgeruimd worden. Dit doet de leiding op maandag. Ik kan echter niet en spreek met iemand af om de leidingtent op dinsdag op te ruimen. Alle tenten zijn dan weer weg. Alleen de spullen van de Explo’s staan er nog. Die gaan namelijk de volgende ochtend op kamp.

Nu de kampweek er op zit is de meeste leiding weer aan het werk. De jonge leiding heeft meer energie (en zijn nog explo) en gaan nog een anderhalve week op kamp. Als ze terug zijn komen we nog eenmaal op het gebouw samen voor een evaluatie. Dit is eigenlijk ook direct het startschot om de organisatie voor volgend jaar op te starten. We moeten het gebouw nog zien te vinden, daar wordt momenteel druk naar gekeken, maar de eerste taken zijn al verdeeld.

Ook zijn we natuurlijk druk bezig met het plannen van de opkomsten en nog te vergeten, voor het zomerkamp hebben we ook nog het groepsweekend, winterkamp, voorjaarskamp… Genoeg te regelen dus! Waar de welpen een hele vakantie geen scouting hebben gehad is de leiding gewoon door gegaan.

Toch kunnen ook wij niet wachten tot de opkomsten weer beginnen. Het zijn toch de blije gezichten die het hem doen.

2 reacties op “Zomerkamp 2017 – De leiding

1. Lieve dames en heren,

Fantastisch zomerkamp hebben jullie weer georganiseerd voor onze kinderen. Onze zoon was super blij met de geweldige week en ook moe en tevreden de week erna. Hij wilde vooral chillen….

Hopelijk zijn jullie daar ook voldoende aan toe gekomen en zijn jullie weer helemaal klaar voor opkomst jaar 2017-2018.

1. Dank je wel. Dat is natuurlijk waar wij het voor doen.
      Fijn om te horen dat Julian zo genoten heeft.
      Wat betreft uitrusten van de leiding, sommige hebben vakantie. Voor andere was het zomerkamp de vakantie en waren ze gewoon op maandag weer netjes aan het werk.
      Op naar een nieuw jaar met wederom veel leuke opkomsten en bijzondere kampen.