Zomerkamp 2017 – De leiding

Van afgelopen zomerkamp hebben we uitgebreid de dagen beschreven. Dit geeft, denken wij, een goede indruk hoe de kinderen het kamp beleefd hebben en wat ze allemaal hebben gedaan. Uiteraard kunnen we niet elk detail vertellen. Bepaalde onderdelen zoals de dropping houden we natuurlijk expres geheim. Maar dit, in combinatie met de verhalen die de welpen na het kamp thuis vertellen, moeten toch een beetje een beeld geven van hoe het er op zomerkamp aan toe gaat.

Eén kant van het kamp blijft echter wat onderbelicht: De leiding.

Bever-, Welpen- en Scouts-leiding (+ ondersteuning) bij terugkomst op het gebouw.

Dit zijn de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om alle welpen een fantastische week te bezorgen. U heeft het tijdens dit kamp in eerste instantie moeten doen met een paar Instagram foto’s. Misschien vraagt u zich ook wel af waarom deze posts op de website nu pas beschikbaar komen? Waarom niet direct tijdens het zomerkamp zelf? Hier geven we een klein kijkje in de keuken van de leiding:

Het zomerkamp is de afsluiting van het scoutingjaar. De leiding is natuurlijk al ver voordat het zomerkamp begint bezig met de voorbereidingen. Sterker nog, we zijn nog niet eens klaar met opruimen of nu al zijn we bezig om de locatie voor volgend jaar te vinden. Ook zijn er al afspraken / rolverdeling voor de belangrijkste taken tijdens het kamp gemaakt. Waarom zo vroeg? Zodat we niet alles in de laatste maanden hoeven te regelen. Er moet dan al genoeg gedaan worden. We zullen jullie hier niet al te veel mee vermoeien. Maar je zult begrijpen dat dit en het regelen van het begin van het scoutingjaar voor gaat.

Goed, het kamp zelf dan? Dat beschrijven we op de volgende pagina’s.

Klik hieronder om naar de verschillende dagen te gaan:

2 gedachten over “Zomerkamp 2017 – De leiding

1. Lieve dames en heren,

Fantastisch zomerkamp hebben jullie weer georganiseerd voor onze kinderen. Onze zoon was super blij met de geweldige week en ook moe en tevreden de week erna. Hij wilde vooral chillen….

Hopelijk zijn jullie daar ook voldoende aan toe gekomen en zijn jullie weer helemaal klaar voor opkomst jaar 2017-2018.

1. Dank je wel. Dat is natuurlijk waar wij het voor doen.
      Fijn om te horen dat Julian zo genoten heeft.
      Wat betreft uitrusten van de leiding, sommige hebben vakantie. Voor andere was het zomerkamp de vakantie en waren ze gewoon op maandag weer netjes aan het werk.
      Op naar een nieuw jaar met wederom veel leuke opkomsten en bijzondere kampen.