Winterkamp Welpen

Na een geslaagd groepsweekend was het nu tijd voor het eerste welpenkamp van 2017, het winterkamp. De bevers hadden het gebouw nog maar net verlaten of er verzamelden zich 20 welpen in het gebouw. Bepakt en bezakt met matje, slaapzak en één of meerdere knuffels. De welpen blijven namelijk een nachtje slapen. Iedereen is vol energie en we beginnen dus met wat spelletjes om los te komen. Daar krijg je wel honger van! Gelukkig hebben alle welpen lunchpakketjes mee.

Afgelopen opkomsten waren in het thema “identiteit / ik”. De welpen denken na over hun familie en de leefwereld dicht om hun heen. Hier gaan we ook tijdens het kamp mee door.

In groepjes vertrekken de welpen, maar waar heen? Ze krijgen een aantal papieren met een hoop kleine foto’s. Al snel hebben de welpen door dat ze naar een winkelcentrum dichtbij moeten.

 

Hier aangekomen gaan ze op zoek naar de kleine foto’s. Dit zijn klein details die op verschillende winkels te vinden zijn. Het zijn er een hoop, dus we zijn wel even bezig.

 

Eenmaal terug op het gebouw warmen de welpen zich op aan een kopje thee en mogen ze lekker zelf wat doen. Boekje lezen, met knuffels of andere spelletjes spelen. Een enkeling vind het nog niet koud genoeg en gaat weer naar buiten.

Na een heerlijke maaltijd is het tijd voor het avond programma. Terwijl de welpen verstoppertje spelen in een heel donker gebouw wordt buiten in de stromende regen een kampvuurtje gemaakt. Zeg nu zelf, wat is een kamp zonder kampvuurtje om marshmallows op te maken? Maar niet in de regen natuurlijk. Om het vuur (en de welpen) droog te houden had de leiding een afdakje achter het gebouw gemaakt. Pff, dat was een lange dag. Tijd om naar bed te gaan!

Bedden klaar, pyjama’s aan, knuffels in de aanslag? Nee, we willen nog niet naar bed. We sluiten de dag af met een spelletje weerwolven. Eindelijk, naar bed… Het is snel stil in de slaapzaal.

Na een kort nachtje zijn de welpen weer vroeg wakker.

We beginnen de dag natuurlijk met een ontbijt. (Ok, soms met ochtendgymnastiek. Maar dit stonden de krakende lichamen van de leiding niet toe.)

Direct na het ontbijt mochten de welpen naar buiten.

In het park bleken een hele hoop ballonnen verstopt! Deze ballonnen waren de sleutel om een mysterie op te lossen. In recordtempo vonden de welpen de ballonnen.

Na nog even buiten gespeeld te hebben zijn we weer naar binnen gegaan. Daar mochten de welpen hun boom afmaken. Dit beteken figuurzagen en knipsels plakken.

(Of natuurlijk gewoon lekker een boekje lezen.)

De lunch komt niet zomaar vanzelf op tafel, een aantal welpen mocht onder begeleiding zelf tomatensoep maken. De leiding heeft nog even voor gedaan waarom het geen goed idee is een blender zonder deksel aan te zetten. 😉 Uiteindelijk is alles goed gekomen met de soep en hebben we van een heerlijk eigengemaakte tomatensoep kunnen genieten tijdens de lunch.

Na de lunch was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan. Alle spullen waren al ingepakt. Nadat de ouders de bomen en foto’s bekeken hadden was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. Dat vonden de meeste welpen toch wel jammer, maar gelukkig hebben we over twee maanden al weer het volgende kamp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.