De Welpen in Beverwijk. Dag 5!

Vannacht werden de overvliegers om klokslag 12 uur onverwacht uit bed gehaald. Ze waren allemaal doodsbang dat ze straf kregen, maar toen er voor iedereen een rugzakje klaarlag en ze hun das allemaal om kregen als blinddoek begonnen ze door te krijgen wat er gebeurde…

Het was inderdaad zo. Een dropping! Met de auto werden ze naar een geheime locatie gebracht, maar door de blinddoeken en de lange omweg was het bijna onmogelijk om de weg naar de club helemaal alleen weer terug te vinden! Gelukkig besloten Kaa en Jacala van de leiding op een afstandje mee te lopen, dus ook zij werden gedropt op een deze onbekende locatie.

Waar de overvliegers de auto uit waren gezet wisten ze niet, maar toen de blinddoeken af gingen wisten we wel gelijk hoe ze het moesten aanpakken. Na een hele nacht te hebben gelopen was het om 04:20 eindelijk zo ver. Ze bereikten de club, waar broodjes knakworst en warme chocolademelk met slagroom al op de overvliegers stonden te wachten.

Voor iedereen was het alleen wel weer vroeg opstaan, want wat was het heet in de tenten ’s ochtends vroeg! Na het ontbijt vertrokken we weer naar het strand, waar de overvliegers natuurlijk languit in het zand gingen liggen zonnen en de rest verkoeling zocht in de zee.

De tijd vliegt als je plezier hebt, dus het dagje strand was ook zo weer voorbij. Maar voordat we weer terug op weg gingen naar de club voor het avondeten waren alle Welpen het met elkaar eens: een stranddag is niet compleet zonder een ijsje.
Allemaal kochten ze een heerlijk ijsje bij een tentje aan het strand. Dat was dus smullen. Maar ze wisten toen nog niet dat er ook op de club een smakelijke verrassing op ze stond te wachten.

Voor iedereen lekkere frietjes met een frikandel, kroket of kaassoufflé! Lekker alle patat op tafel en aanvallen maar! Mayo erbij, appelmoes erbij… Het past niet bepaald bij de Italiaanse keuken. Maar het is wel heel erg lekker! En wat natuurlijk het fijnste is… Als er geen borden zijn en geen bestek, dan heeft er ook niemand corvee!

Dat kwam perfect uit voor het volgende spel, dat ook in de eetzaal werd gespeeld. Het wereldberoemde “Weerwolven van Wakkerdam”, maar dan de maffiavariant!

De maffiosi in de dop kenden geen genade en speelden al hun vriendjes en vriendinnetjes naar bed, tot er bijna niemand weer over was. Maar gelukkig staan ze, in tegenstelling tot wat het spel zegt, morgen allemaal gewoon weer op. We hebben zin in een nieuwe dag!