Welpen op zomerkamp: maandag

We hebben nu al twee nachten in de tent geslapen. Tijdens het ontbijt krijgen we een boterhamzakjes om een lunchpakket te maken. We gaan vandaag wandelen! We lopen in de corveegroepjes met één iemand van de leiding. Rugzakje met flesje water, snoep en je lunchpakket mee. Insmeren met zonnebrand en pet op je hoofd, iedereen nog naar de WC en dan snel vertrekken.

De poorters beginnen met Raksha als eerste aan de wandeling. Door het bos, het spoort over, richting het centrum van Amersfoort. Bijna verkeerd gelopen, er stond een foutje in de routebeschrijving maar gelukkig hielpt de leiding ons een beetje. Bij de Zen winkel in de stad op de foto en vlak daarna bij de post van Kaa lunchen.

Iedereen liep flink door, en zo zaten we met alle vier de groepjes op de post onze boterhammen op te eten. Na de lunch gingen we verder in twee groepen, wat gezellig! Onderweg vertelt Kaa een verhaal over Catharina, ook wel Caatje genoemd. Zij neemt ons mee terug naar de tijd waarin zij leefde. Rond 1636 woont ze in een burgerweeshuis. Ze leert veel in het weeshuis, ook ambacht. Ze loopt ook graag een rondje door de stad, daarom laat ze ons ook van alle leuke plekjes in de stad zien.

We vinden de route erg leuk. Je kan de verhalen en opdrachten omstebeurt lezen en met je hele groepje rondkijken en de vragen beantwoorden. De vragen die we moeten beantwoorden zijn:

  1. Hoe heet dit huis?
  2. Bij de gracht is de Drie Ringen Brouwerij, waar zie je die ringen?
  3. Zoeke de naam op de gevelsteen.
  4. Hoe hoog is de kerktoren?
  5. In het midden van dit stuk gracht zien jullie water uit een pijp komen. Wat denken jullie dat hier afgevoerd wordt?
  6. Het museum bestaat uit verschillende huizen, hoeveel zullen het er zijn?
  7. Zoek een huisje met bootje op het dak. Het antwoord vind je bij de rechter deur van het huis.
  8. Welke boodschappen doen we op nummer 2?
  9. Wat denk je dat hier verkocht wordt?

Onderweg stoppen we ook nog bij de MacDonalds voor een plaspauze en een lekker softijsje. Op een gracht komen we een emmer water tegen die je omhoog kan takelen. Terug op het kampterrein hebben we even een rustmomentje, lekker plat op bed.

En uitgerust en welk kunnen we aan tafel! Kaa en Akela hebben lekkere macaroni gemaakt. Nog een ijsje als toetje en daarna corvee en vrijspel: nog even buiten spelen of binnen in je kampschrift schrijven wat je vandaag hebt meegemaakt.  Als afsluiting van deze vermoeiende dag kijken we nog een film en daarna lekker naar bed!

2 reacties op “Welpen op zomerkamp: maandag

  1. Wat een leuke verhalen vertelde Sebas (welp, 8 jr.) over het kamp! De foto’s spreken voor zich. Alle begeleiders enorm bedankt voor deze bijzondere week, super hoe jullie het allemaal gedaan hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.