Welpen op zomerkamp

Zaterdagmiddag rond 13:00 komen alle welpen aan op het kamp in Amersfoort.  Snel de tassen binnen leggen en verzamelen in de kampvuurkuil. Op het terrein lopen rare figuren rond. Het lijken wel boeren en een ridder? En de kok wil brandnetelsoep maken maar heeft geen kookvuur? Wat is dit nu  voor raar kamp?

Ah, de ridder verwelkomt iedereen en vertelt ons dat we in de middeleeuwen zijn beland! We gaan het terrein verkennen. Omdat het zo warm is gaan we snel waterspelletjes doen. Gelukkig hebben ze die in de middeleeuwen ook al uitgevonden. Maar de spelletjes zijn wel net wat anders.

We spelen 1, 2, 3 hupsakee, een soort Annemerie Koekoe. Iedereen krijgt een bekertje water en moet dat ongezien zien op te drinken. Bij de boom staat een welp die “1, 2, 3 hupsakee!” roept en zich dan omdraait. Ben je te laat met drinken, dan moet je het bekertje over je hoofd leeggooien. Met dit weer zeker geen straf!

Ook spelen we het oberspel.  Met een dienblad met bekertjes water naar de overkant lopen en zorgen dat de welpen met waterpistolen je niet raken. Na al deze nattigheid is het tijd voor vrijspel, het favoriete spel van alle welpen. Badmintonnen, voetballen of met boomstammen en takken een hut bouwen. Net waar je zin in hebt.

Ondertussen zijn er al een paar welpen bezig met het corvee.  Dit doen we in groepjes, met elk een eigen naam. Er zijn boeren, poorters, buitenlui en edelen. We eten soep met middeleeuws Turks brood, soep en watermeloen als toetje.

Na het eten spelen we nog dierengeluidenspel en gaan we op zoek naar middeleeuwse dieren. Luister goed en vind alle geluiden. Wie heeft als eerste zijn kaartje vol handtekeningen? De bevers zijn ook twee nachtjes met ons mee op zomerkamp, en spelen het dierengeluidenspel gezellig met ons mee.

Na nog een spelletje is het bedtijd voor de welpen. Na een vermoeiende eerste dag lekker slapen in de tent. Tot morgen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.