Curling en Iscout

Op zaterdag 7 maart verzamelde de leiding op het clubgebouw. Op deze zonnige middag leerden wij de ins en outs van de welbekende olympische sport Curlen. De clinic werd gegeven op de Jaap Eden Baan, maar door het zonnige weer was het ijs wat ‘waterig’.  Dit leek de pret niet te drukken, want vol overgave stortte de leiding zich in het Curling geweld. De strijd was spannend, want welk team was het beste Curlingteam! Helaas kon team rood al snel naar de kleedkamer en was er een shoot out voor de drie overgebleven teams. Door een geweldig schot van Erik, mocht team groen de Curling bokaal meenemen naar het clubgebouw!

Op het clubgebouw stond er dampende stamppot klaar, en hongerig storten wij ons op ons avondmaal. Na deze vullende maaltijd begon het tweede deel van deze dag: Iscout. De explo’s hadden zich inmiddels ook aangesloten en na wat stress (internet lag eruit, bedankt voor de hulp buren!) konden we stipt om 19.00 uur van start. Iscout is een online spel dat grofweg uit twee delen bestaat: team reisvragen. Dit team zit in het zenuwcentrum achter zijn/haar pc en beantwoord allerlei moeilijke vragen. Maar voordat zij vragen kunnen beantwoorden hebben ze credits nodig. Deze credits verdien je door doe-opdrachten in te leveren. Team doe-opdrachten voert allerlei gekke, maffe en soms onhaalbare opdrachten uit die je inlevert bij de jury dmv een foto of filmpje. Je kunt het spel winnen door zoveel mogelijk reisvragen goed te beantwoorden. Dit jaar zijn we op de 37ste plaats geëindigd (van de ongeveer 530 deelnemende groepen). Niet slecht vonden we zelf. Deze leuke en gezellige dag hebben we afgesloten bij het kampvuur onder het genot van een drankje en chipje.

De foto’s van Iscout ontbreken nog, ik hoop dit nog aangevuld kan worden door anderen.