Overvliegdag groot succes

Zaterdagochtend zijn de bevers en welpen met het doorlopen van een spetterend parcours overgevlogen. Het parcours begint met een hamsterbal: een grote opblaasbare bal waar je in kan kruipen. Bij de overvliegende bevers wordt deze door welpen over het veld geduwd, voor de overvliegende welpen mogen de scouts dit doen. Staan blijven wat een hele opgave, wie vliegt er niet over de kop in de bal?

Na de dit spektakel was het tijd voor een hapje. Een hapje vla dat je geblinddoekt gevoerd krijgt door je overbuurman, die zelf ook weer geblinddoekt is. Ook de toeschouwers zijn niet veilig, de vla vliegt in het rond.

In het laatste onderdeel van het parcours moeten de overvliegers vanaf het eiland achter het gebouw de sloot oversteken. De bevers met een bootje, de welpen hangend aan een touw boven de sloot. En om het nog moeilijker te maken vliegen de waterballonnen ze tegemoet, afgevuurd vanuit een gepionierde katapult.

Gelukkig bereiken alle overvliegers de overkant en kunnen ze bij het kampvuur even uitrusten en een marshmallow roosteren.

Ondertussen is het zonnetje goed doorgebroken en breekt er een spontaan waterballonnengevecht uit. Er kruipen nog wat kinderen in de hamsterbal en om 12:00 stipt sluiten we af in de kring. Even lunchen en daarna aan de slag op de klussendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.