Overvlieg en klussen dag 2014

Beste (ouders/verzorgers van de) bevers,welpen en scouts.

De vakantie is voorbij, alle speltakken zijn weer begonnen. Het is de hoogste tijd voor de overvliegdag en onze jaarlijkse klussendag! Dit jaar wordt het ook dit jaar weer gecombineerd op zaterdag 27 september vanaf 11.00.

Overvliegen

Op de 27e gaan  we de welpen naar de scouts en de scouts naar de explo’s laten overvliegen. De overvliegers nemen definitief afscheid van hun oude speltak en gaan daarna alleen nog naar de nieuwe speltak. Dat overvliegen gaat natuurlijk niet zomaar. De overvliegers moeten laten zien wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben, samen met een flinke portie doorzettingsvermogen en teamwork. En zelfs als dat allemaal tip-top in orde is, moeten ze nog maar zien of hun oude speltak ze laat gaan en de nieuwe speltak ze accepteert. Spanning en sensaties, afgewisseld met emotie. Wie wil dat nou missen?

Niemand hoeft dit te missen! Natuurlijk staan de overvliegers in de schijnwerpers, maar ook voor de niet-overvliegende welpen en scouts is er voldoende te doen. Sterker nog: jullie zijn hard nodig! Ook ouders mogen meedoen met het programma. Aanmelden is niet nodig.

Voor de overvliegers is het verstandig om een extra set kleding mee te nemen. Je weet natuurlijk nooit hoe vuil en nat je gaat worden.

Klussen

Eén keer per jaar vragen wij de ouders van onze leden om ons te helpen bij klein onderhoud aan ons clubgebouw. We hebben een lijst gemaakt met klussen voor echte handige klussers maar ook voor mensen die goed zijn met een sopje!.

Voor iedereen geschikt. Tijdens het klussen kunnen kinderen vaak ook wel iets doen maar er wordt geen apart programma voor ze georganiseerd na het overvliegen. Gelukkig kunnen we ook iets terug doen, we sluiten de dag namelijk af met een heerlijke barbecue!

U kunt zich aanmelden bij Monique Kooistra via penningmeester@scoutingfrankendael.nl

Programma 27 september

11:00 Start overvliegen
13:00 Einde overvliegen – broodje eten (zorgen wij voor)